بحران کم آبی در همدان

به گزارش پایگاه خبری غرب ایران؛ فرهاد فرزانه افزود: مجموع بارش‌های استان در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به صورت متوسط ۲۸۱ میلی متر (برف و باران) ثبت شده که این میزان نسبت به بارش‌های سال آبی گذشته ۴۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: این میزان کاهش بارندگی ما را با چالش بسیار جدی کمبود آب روبه‌رو کرده و مردم باید با رعایت و مصرف بهینه، ما را برای مدیریت مصرف و گذر از این مشکل یاری کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان گفت: با وجود شرایط موجود، تمرکز بر برداشت از چاه‌های استیجاری برای تامین کمبود آب پیش بینی و برنامه ریزی شده هرچند که صرفه جویی و مدیریت مصرف، تنها راه عبور از بحران خشکسالی فعلی است.

فرهاد فرزانه با اشاره به اینکه برداشت از سد اکباتان باید مدیریت شود تا در روز‌های آینده با مشکل جدی آب رو به رو نشویم، افزود: حجم ذخیره آب سد اکباتان به ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب معادل ۱۹ درصد گنجایش آن کاهش یافته و میزان خروجی آب آشامیدنی آن برابر ۹۲۰ لیتر در ثانیه است.

وی تصریح کرد: در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با متوسط بارش ۲۸۱ میلی‌متر، میزان ریزش برف و بارش باران نسبت به بلند مدت ۲۲ درصد کاهش یافته است.

 سال آبی یا همان سال زراعی، اول مهر آغاز و ۳۱ شهریور سال آینده به پایان می‌رسد که میزان بارش‌ها در این مدت ثبت و برای مقایسه با سال‌های گذشته محاسبه می‌شود.

در سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در استان همدان به صورت متوسط ۲۸۱ میلی متر (برف و باران) ثبت شده در حالی که این میزان در طول ۴۰ سال گذشته به صورت متوسط سالانه ۳۶۰ میلیمتر ثبت شده است.

 

انتهای خبر /ب

درباره‌ی خبرنگار4

همچنین ببینید

زنگ خطر شیوع روزافزون دیابت

غرب ایران - عضو هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران شیوع روزافزون دیابت را یکی از نگرانی‌های متولیان سلامت در دنیا ذکر کرد و گفت:با هدف کنترل این بیماری سال گذشته از ۲۴ آبان روز جهانی دیابت برنامه ملی به مدت ۷۰ روز در سراسر کشور با عنوان کمپین دیابت اجرا شد در این کمپین ۷۴ ٪ از جمعیت بالای ۱۸ سال کشور اسکرین(غربالگری) شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *