همدان پایگاه امداد هوایی غرب کشور می‌شود

به گزارش غرب ایران، “رشید حیدری مقدم”  در ستاد مقابله با کرونا استان همدان که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، افزود: ۸۰ میلیارد تومان اوراق خزانه برای تجهیز ناوگان هوایی از سازمان برنامه و بودجه دریافت شده است.

به گفته وی، با این اعتبار سه دستگاه بالگرد برای اعزام به استان های غربی کشور در مواقع بحرانی و انجام کار امداد رسانی خریداری خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۶۰ پایگاه اورژانس در استان همدان فعال استط این پایگاه ها را شامل ۳۴ پایگاه جاده ای، ۲۲ شهری، ۲ موتوری و یک پایگاه هوایی برشمرد که پایگاه هوایی ۴۷۰ پرواز برای انتقال بیمار انجام داده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: طی هشت سال گذشته تمامی خانه بهداشت، مراکز بهداشتی و پایگاه سلامت همدان بازسازی و نوسازی شدند به گونه ای که در حوزه بهداشتی دست کم تا ۳۰ سال آینده نیاز به اقدام جدیدی نداریم.

حیدری مقدم اضافه کرد: ۲ هزار و ۸۷۲ تخت بیمارستانی در استان همدان وجود دارد که ضریب اشغال تخت های بیمارستانی در سال گذشته ۸۰ درصد بود.

وی ادامه داد: در راستای توسعه زیر ساخت بهداشتی هر سال یک بیمارستان افتتاح شده که نمونه آن بیمارستان قلب و عروق  با ۲۱۷ تخت و مشارکت خیران، شهید قدوسی نهاوند، آیت الله بهاری، بیمارستان بعثت، بیمارستان شهید سردار قاسم سلیمانی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: اجرای ۳۳۵ طرح در حوزه علوم پزشکی موجب افزایش ۲۲۳ هزار متر مربعی فضای فیزیکی بخش بهداشت و درمان استان شده و در این راستا توسعه پایدار حوزه سلامت با محوریت بهداشت و پرهیز از درمان محوری در دستور کار است.

حیدری مقدم افزود: در حوزه درمان کلینیک ویژه در شهرستان همدان راه اندازی شده و شمار تخت های آی.سی.یو از ۱۱۴ به ۱۹۲ تخت در زمان کرونا افزایش یافته است.

وی ادامه داد: دغدغه های بسیار جدی در زمینه بیماران دیالیزی وجود داشت که در این راستا با تامین ۱۰۳ دستگاه دیالیز از حضور بیماران شهرستان های فامنین، رزن، بهار و کبودراهنگ در مرکز استان جلوگیری شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خرید و نصب ۶ دستگاه سی.تی.اسکن و سه دستگاه ام.آر.آی در بیمارستان های استان و خرید ۶۷ دستگاه آمبولانس را از دیگر خدمات انجام شده طی هشت سال گذشته در استان همدان ذکر کرد.

حیدری مقدم  با بیان اینکه حیات بیمار کرونایی به اکسیژن وابسته است، گفت: در زمان شیوع کرونا ۱۸ دستگاه اکسیژن ساز بین ۶۰۰ تا هزار لیتری به ظرفیت بیمارستان های استان اضافه شد که انتظار می رود با حمایت وزیر بهداشت نیاز به اکسیژن ساز در بیمارستان فامنین نیز رفع شود.

وی گفت: آزمایشگاه بیماری های نوپدید کشور برای نخستین بار در همدان راه اندازی شد که اقدام به انالیز و بررسی وضعیت ویروس های آب می کند همچنین همزمان می تواند در طی یک روز پنج هزار بیمار کرونایی را تست و آزمایش بگیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، خرید ۲۲۹ دستگاه تنفسی ونتیلاتور را از دیگر اقدامات انجام شده در استان برشمرد و گفت: برای پیشگیری از بروز بحران در بیمارستان های استان ۲۰۰ تخت بیمارستانی امسال خریداری شده، همچنین ۲۶۰ کپسول ۴۰ لیتری با ظرفیت ۱۰ هزار ۴۰۰ لیتر اکسژن نیز تامین شده است.

حیدری مقدم اظهار داشت: ۶۵۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی همدان مشغول به تحصیل هستند که سالانه ۲ میلیون دلار ارز از این دانشجویان دریافت می شود.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی در راستای بهره گیری از توان و ظرفیت خیران اقدام به انعقاد ۳۴ تفاهم نامه کرده که تاکنون از خیران بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان دریافت شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: بیمارستان دندان پزشکی برای بیماران اوتیسم که نیاز به تخت بیهوشی برای مداوا دارند نیز در استان راه اندازی شد که برای این کار یک بیمارستان فرسوده بازسازی و ۳۲ تخت آن مورد استفاده قرار گرفت.

حیدری مقدم یادآوری کرد: از نیمه اول بهمن ماه سال ۹۸ به دنبال آغاز اپیدمی کرونا و ووهان چین، جلسه ای در استانداری همدان تشکیل و سه نقشه برای رویارویی با این ویروس ترسیم شد که در نقشه نخست تا ۷۵۰ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان، نقشه دوم تا یک هزار و ۲۰۰ و در برنامه سوم تا بستری ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار در بیمارستان های این استان نقشه راه تدوین شد.

وی با بیان اینکه ۱۸ تا ۲۲ درصد بیماران پذیرش شده در بیمارستان های این استان غیربومی و از استان های همجوار هستند، خاطر نشان کرد: شمار متوفیان ناشی از ویروسی کرونا در پیک چهارم به ۳۲ نفر در روز هم رسید و امار بیماران بستری یک هزار و ۷۵۰ نفر بود اما در پیک پنجم شمار بیماران بستری به ۲ هزار و ۵۰۰ و متوفیان بین سه تا ۱۶ نفر در روز رسید.

دانشگاه علوم پزشکی استان همدان دارای ۱۵ بیمارستان و ۹۷۵ مرکز بهداشتی است.

 

انتهای پیام/م م

درباره‌ی خبرنگار1

همچنین ببینید

مصوبات سفر رهبری در کردستان ۱۰۰ درصد متحقق شد

غرب ایران - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: اجرای هزار و ۲۵۷ پروژه مصوب سفر رهبر معظم انقلاب در استان ۱۰۰ درصد تحقق پیدا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *