اطلس صادراتی استان همدان تدوین شد

غرب ایران – رئیس اتاق بازرگانی استان همدان از تهیه و تدوین اطلس صادرات استان همدان خبر داد و گفت: اطلس صادراتی استان می تواند نقش مهمی در توسعه صادرات استان داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری غرب ایران، رحیم مرتضایی رئیس اتاق بازرگانی استان همدان در جمع اصحاب رسانه با تشریح فعالیت های اتاق بازرگانی استان اظهار داشت: وقتی سه ماه پیش اتاق را تحویل گرفتیم چالش جدی ما مسئله ساخت ساختمان جدید اتاق بود که تا کنون ۱۰۵ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

وی با اشاره به روند اجرای پروژه ساخت ساختمان اتاق بازرگانی استان و مشکلات پیش آمده در این بخش افزود: برای تکمیل ساختمان به ۵۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم که با رایزنی های انجام شده با اتاق ایران توانستیم اقدامات لازم را انجام داده و کار را پیش ببریم.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی به جهت وظایف ذاتی خود ارتباط مستمر با فعالان اقتصادی دارد از این رو ۲۸۳ کارت بازرگانی فعال و ۱۷۳ کارت عضویت فعال داریم افزود: در مجموع ۴۵۳ عضو داریم و در ۶ ماهه گذشته نیز ۱۳۶ کارت اضافه شده است.

وی با این توضیح که ۲۰۶ قلم کالای صادراتی در استان داریم اضافه کرد: از دیگر اقدامات ما تمرکز بر بخش بین الملل اتاق بازرگانی و فعال کردن آن بود در همین راستا در طول چند ماه گذشته اطلس صادراتی استان را تهیه کردیم که می تواند نقش مهمی در توسعه صادرات استان داشته باشد.

 مرتضایی با تشریح فعالیت های اتاق بازرگانی استان در بخش آموزش نیز از برگزاری دوره های متعدد با حضور اساتید خوب کشوری خبر داد و مطرح کرد: در راستای اهداف اتاق بازرگانی بخش داوری را فعال کرده و مسئول مربوطه آن مشخص شده است.

وی با اشاره به اینکه ما در بخش شورای گفتگو نیز جلسات را برگزار کردیم که در آن مسائل مختلفی مورد بررسی قرار گرفت مطرح کرد: در طول این مدت استراتژی ۴ ساله اتاق بازرگانی را مشخص کردیم و امیدواریم در چشم انداز ۴ ساله اتاق به اهدافی مانند ارتقای تعداد اعضا به بیش از ۵۰۰ تا هزار نفر، ارتقای وضعیت آموزشی اتاق از میانه به پیشرفته، ارتقای ارتباط با دستگاه‌های اجرایی، جلب سرمایه گذاری به تعداد ۱۲ سرمایه گذار، استفاده از مرکز داوری اتاق، فعال سازی و توسعه بخش بین الملل اتاق دست یابیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با بیان اینکه امسال تعداد کمیسیون های اتاق را به ۱۲ کمیسیون ارتقا داده و تلاش کردیم بومی شوند عنوان کرد: با توجه به ظرفیت استان یک کمیسیون ویژه نیز در بخش سلامت و گردشگری سلامت راه اندازی شده است. 

وی با این توضیح که جلسات کمیسیون ها برگزار شده و امیدواریم بتوانند در رفع مشکلات اقتصادی استان موثر باشند ادامه داد: ۲۲ تشکل عضو اتاق هستند که نسبت به میانگین کشوری رقم بالاتری است همچنین امسال تشکل حمل و نقل و لجستیک را نیز راه اندازی کردیم و امیدواریم بتوانیم تعداد این تشکل ها را افزایش دهیم.

مرتضایی با توضیح بیشتر دربارا اطلس صادراتی استان گفت: این اطلس برای نخستین بار در استان تدوین شده است و بر اساس این اطلس مشخص گردید ۲۰۶ کالای صادراتی استان توسط ۱۸۰۰ شرکت تهیه می شود همچنین با تهیه این اطلس مشخص شد مقصدهای صادراتی به چه کالاهایی نیاز دارند تا ما بتوانیم بر اساس آن، صادرات از استان را انجام دهیم.

وی درباره میزان صادرات انجام شده از گمرک استان با این توضیح محصولات استان به کشورهای مختلفی مانند استرالیا، نروژه، بلاروس، لهستان و غیره صادر می شود اضافه کرد: بیشترین صادرات مربوط به صنعت با ۳۶ میلیون دلار بوده است بعد از آن نیز بخش معدن با ۲۳ میلیون دلار، پتروشیمی با ۱۴ میلیون دلار، کشاورزی با ۲۰ میلیون دلار و صنایع دستی با ۷۷ هزار دلار قرار دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی درباره مسیله کشت فرا سرزمینی نیز گفت: مسئله کشت فرا سرزمینی در برنامه اتاق ایران قرار دارد اما اینکه ما بخواهیم در استان این کار را در کشور دوری انجام دهیم با آن مخالفیم، پس اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم در کشور نزدیک انجام خواهیم داد. 

وی درباره راه اندازی بندر خشک نیز مطرح کرد: در اتاق بازرگانی استان پیگیر مسئله راه اندازی بندر خشک بوده و برای تامین زمین و سرمایه گذار به نتایجی رسیده ایم و امیدواریم اجرای این طرح در استان محقق شود.

انتهای پیام/ن

درباره‌ی خبرنگار2

همچنین ببینید

افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت در دولت سیزدهم

غرب ایران - وزیر نفت با اعلام اینکه در دولت سیزدهم نه تنها معطل قدرت‌های بزرگ نشدیم، بلکه بر توان داخلی تکیه کردیم، گفت: در این دولت ۶۰ درصد به تولید نفت، ۵۴ میلیون متر مکعب به تولید گاز، بیش از ۲۲۰هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و۱۰ میلیون تن به تولید محصولات پتروشیمی افزوده شده است.