غرب ایران – استاندار همدان با اشاره به اینکه مسیر تردد ۱۸ استان برای سفر اربعین از اسدآباد است گفت: زیارت اربعین علاوه بر حضور معنوی، محور توسعه اسدآباد قرار گیرد.
به گزارش پایگاه خبری غرب ایران، حمید ملانوری شمسی در شورای اداری شهرستان اسدآباد اظهار کرد: ظرفیت عبور سالانه میلیونها زائر اربعین از شهرستان اسدآباد، “فرصتی طلایی” برای شکوفایی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی منطقه است و اسدآباد میتواند به یکی از قطبهای خدماتی و زیارتی غرب کشور تبدیل شود و منشا تحولات اقتصادی بزرگی باشد.
وی ادامه داد: خدمات اساسی از جمله تغذیه، اسکان، سلامت، حملونقل و گردشگری زیارتی در قالب یک بسته جامع طراحی شود.
ملانوریشمسی افزود: مردم این منطقه عاشقانه به زائران خدمت میکنند، اما میتوان با ایجاد سازوکارهای قانونی و حمایت از سرمایهگذاری در این حوزه، هم به زائر خدمات بهتر داد و هم برای مردم منطقه اشتغال پایدار و درآمد ایجاد کرد.
استاندار همدان گفت: در شهرستان اسدآباد پنج تا ۶ هزار کامیون ثبت شده که ظرفیت بینظیری است و با طراحی یک برنامه جامع از این ناوگان در مسیر توسعه تجارت و زنجیره تامین منطقهای استفاده شود.
ملانوری شمسی افزود: در سفر به اسدآباد پروژههایی در حوزه کشاورزی نوین و گلخانهای کلنگزنی شد که نمونهای از حرکت استان به سمت افزایش بهرهوری، کاهش مصرف آب و تولید با کیفیت بالا است.
وی حرکت به سمت کشاورزی دانشبنیان را ضروری دانست و افزود: مدیریت منابع آبی و خاکی باید دقیق، علمی و فناورانه باشد و برهمین اساس چند پروژه با مشارکت بخش خصوصی و حتی سرمایهگذاران خارجی کلید خورد که نشان میدهد سرمایهگذاران به آینده این منطقه امیدوار هستند.
امامجمعه اسدآباد نیز در این نشست با بیان دغدغههای فرهنگی، اجتماعی و انسانی منطقه اظهار کرد: ظرفیتهای انسانی و فرهنگی شهرستان، نیازمند توجه و حمایت است که حمایت از نخبگان و سرمایههای ارزشمند شهرستان ضرورت دارد.
حجتالاسلام مرتضی موحدی با اشاره به پیشینه تاریخی اسدآباد گفت: اسدآباد مهد پرورش بزرگمردانی چون سید جمالالدین اسدآبادی است. شخصیتی که افتخاراتش باید برجسته تا روح خودباوری در نسل جدید تقویت شود.
وی افزود: سید جمال الدین اسدآبادی جوانی که در ۱۳ سالگی شهید میشود و در وصیتنامهاش از مبارزه با استکبار مینویسد، نشان میدهد که این سرزمین توان تربیت انسانهای اثرگذار را دارد و نباید این ظرفیتها مغفول بمانند.
امامجمعه اسدآباد با تاکید بر لزوم حمایت از نخبگان شهرستان، به نامهایی چون دکتر علی مصنوعی، مخترع بینالمللی با مقام جهانی در کانادا، دکتر فیروزی با دهها مقاله علمی و استادان دانشگاههای معتبر جهان مانند دکتر کیمیایی اشاره کرد و افزود: این افراد، ذخایر علمی شهرستان هستند که باید در جایگاه مناسب خود قرار گیرند.
وی ادامه داد: برخی از این نخبگان در شرف مهاجرتاند و این برای ما زنگ خطر است.
حجتالاسلام موحدی همچنین از ظرفیت بالای اجتماعی و فرهنگی شهرستان در برگزاری برنامههای دینی، فعالیتهای داوطلبانه و مشارکتهای مردمی یاد کرد و ادامه داد: از مراسم ختم قرآن تا جشنهای شعبانیه و خدمات صلواتی، همه نشان از پویایی فرهنگی اسدآباد دارد و این پتانسیلها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه مسوولان به این ظرفیتها، خطاب به مدیران استانی گفت: اسدآباد محروم نیست، بلکه مظلوم است و این مظلومیت باید با همت مسوولان پایان یابد و زمینه شکوفایی ظرفیتهای آن فراهم شود.
انتهای پیام/م م