جایگاه علمی و فرهنگی همدان در روز پزشک به جهان معرفی شود

غرب ایران – استاندار همدان گفت: روز پزشک و سالروز تولد بوعلی‌سینا فرصتی است تا همدان، خاستگاه تمدن و اندیشه، جایگاه علمی و فرهنگی خود را به جهان معرفی کند.

به گزارش پایگاه خبری غرب ایران، حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان، در مراسم بزرگداشت حکیم فرزانه ابوعلی‌سینا و روز پزشک در آرامگاه شیخ‌الرئیس، ضمن تبریک این روز به جامعه پزشکی و مردم همدان، اگفت: جامعه پزشکی و کادر درمان سراسر کشور، به‌ویژه استان همدان، با تحمل رنج‌ها و سختی‌های فراوان، آرامش و سلامت را برای مردم به ارمغان آورده‌اند. زندگی شاداب و آرام مردم مرهون زحمات این قشر ارزشمند است.

وی افزود: در سراسر کشور این روز به نام روز پزشک گرامی داشته می‌شود، اما در همدان ویژگی خاصی دارد، زیرا میزبان آرامگاه شخصیت بزرگ و افتخارآمیز بوعلی‌سینا نیز هستیم.

استاندار همدان با اشاره به همزمانی روز پزشک و “روز همدان” گفت: این همزمانی فرصتی است تا به پاس نام‌آوران و میراث تاریخی و تمدنی این خطه، بزرگداشتی شایسته برگزار شود.

ملانوری با تأکید بر جامعیت شخصیت بوعلی‌سینا افزود: بوعلی تنها یک پزشک نبود؛ او فیلسوف، حکیم، منجم و عارف بزرگی بود که پیوند عمیق میان علم، حکمت و معنویت را به نمایش گذاشت.

وی عنوان کرد: آنچه از بوعلی‌سینا برای ما به یادگار مانده، نشان می‌دهد که او دانش، تلاش و هوش سرشار خود را در مسیر خدمت به بشر و پیشرفت جامعه انسانی به کار گرفته است.

استاندار همدان تصریح کرد: بوعلی‌سینا معتقد بود جامعه نباید صرفاً درگیر میراث گذشتگان شود، بلکه باید با عقلانیت و بهره‌گیری از دانش روز حرکت کند. این آموزه برای امروز ما بسیار مهم است؛ جامعه‌ای موفق است که در کنار حفظ ارزش‌ها و میراث، خود را با تحولات روز همسو کند.

ملانوری  با بیان اینکه همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است افزود: مطالعات و کاوش‌های تاریخی نشان می‌دهد همدان مرکز ارزش‌های تمدنی کشور و خاستگاه عقلانیت و اندیشه فلسفی در ایران و جهان اسلام بوده و امروز نیز باید جایگاه خود را حفظ و تقویت کند.

وی  با اشاره به ظرفیت‌های فراوان استان ادامه داد: «همدان با دارا بودن حدود ۱۹۰۰ جاذبه طبیعی، تاریخی و فرهنگی، شخصیت‌های علمی و معنوی بزرگ، معادن و ظرفیت‌های کشاورزی، موقعیت جغرافیایی ممتاز و زیرساخت‌های مناسب، باید سهم بیشتری از رفاه، نشاط و توسعه داشته باشد و مردمان این سرزمین شایسته آن هستند که جزو شادترین و مرفه‌ترین اقشار کشور باشند.

استاندار همدان تأکید کرد: محور اصلی توسعه همدان گردشگری است و بدون غفلت از کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات و مراکز علمی و پژوهشی، باید همه ظرفیت‌ها در یک زنجیره ارزش به گردشگری متصل شوند.

ملانوری عنوان کرد: گردشگری تاریخی، طبیعی، فرهنگی، علمی، سلامت، اقوام و حتی زبان و گویش‌ها می‌تواند فرصت بزرگی برای استان باشد تا جایگاه واقعی خود را در کشور و جهان به دست آورد.

وی تأکید کرد: آرمگاه بوعلی‌سینا، باباطاهر و دیگر مفاخر همدان نباید صرفاً ابزار گردشگری باشند؛ بلکه باید کانونی برای تحول فکری و اندیشه‌ای جامعه قرار گیرند. گردشگران داخلی باید با حضور در همدان به هویت تاریخی و فرهنگی خود افتخار کنند و گردشگران خارجی نیز عظمت ایران و همدان را درک کنند.

انتهای پیام/م م

درباره‌ی خبرنگار1

همچنین ببینید

قدردانی زائران اربعین از خدمت‌رسانی مطلوب مواکب استان همدان

به گزارش  پایگاه خبری غرب ایران، مسلم مخفی، با اشاره به خدمت رسانی 180 موکب حسینی در ایام اربعین حسینی گفت : استان همدان با توجه به صبغه ولایی مردمان آن در برپایی مواکب پیشگام بوده اند.