به گزارش پایگاه خبری غرب ایران، یوسف شعبانی با اشاره به اینکه مرحله نخست طرح کالابرگ الکترونیکی با هدف حفظ قدرت خرید هفت دهک نخست جامعه با سازوکار مشخص دهم اسفندماه در همدان اجرا میشود، اظهار کرد: مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی به خانوارهای دهکهای یک تا هفت برابر اعلام وزارت تعاون و تصویب در هیئت وزیران در دو نوبت پرداخت خواهد شد که یک نوبت از این طرح قبل از سال نو و نوبت دوم نیز بعد از سال نو به اجرا گذاشته میشود.
وی با بیان اینکه مرحله نخست این طرح دهم اسفندماه انجام میشود و براساس وسعسنجی جدید خانوارهای دهکهای یک تا ۱۰ است، افزود: براساس آخرین آمار ارسالی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جامعه هدف مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی شامل ۵۰۵ هزار و ۷۷۰ هزار خانوار با جمعیتی حدود یک میلیون و ۴۳۳ هزار و ۸۸۵ نفر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان عنوان کرد: تلاش میشود با توجه به زیرساختهای ایجادشده در فروشگاههای صنفی و زنجیرهای مستقر در مناطق شهری و روستایی استان، این مرحله از طرح با موفقیت اجرایی میشود.
شعبانی عنوان کرد: براساس آخرین بررسیها، بالغبر چهار هزار و ۴۰۳ فروشگاه صنفی با همین تعداد صندوق در همدان وجود دارد و ۲۰۴ فروشگاه زنجیرهای با ۳۶۲ صندوق آمادهاند تا مرحله جدید کالابرگ الکترونیکی را اجرایی کنند.
وی افزود: مردم استان درصورت اعتراض به دهکبندی خود، میتوانند با مراجعه به سامانه حمایت در آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir نسبت به دهکبندی اعتراض کنند؛ در دو سال گذشته طبق برخی اعتراضها آخرین وسعسنجی و وضعیت خانوارهای ایرانی در بهمنماه اعلام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اعلام کرد: دهکبندی ۱۸ هزار و ۶۷۷ خانوار، معادل ۴۰ هزار و ۶۰۱ نفر مطابق اعتراضها در استان همدان تغییر پیدا کرده است و در مرحله جدید اعتراضها به نسبت زیادی کاهش خواهد داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه دریافت کالابرگ در مرحله قبل مشروط بوده و در مرحله جدید شرط آورده اعضا با توجه به اعتراضات حذف شده است، بیان کرد: در این مرحله برای دهکهای یک تا سه مبلغ ۵۰۰ هزار تومان یارانه غیر نقدی بهصورت اعتباری در کارت اعتباری سرپرست خانوار شارژ خواهد شد و برای دهکهای چهار تا هفت نیز ۳۵۰ هزار تومان است؛ سبد معیشتی تفاوتی نکرده و همان ۱۱ قلم کالا است. سرپرست خانوار محدودیت ندارد و میتواند فقط یک کالا از آن تعداد را خریداری کند.
وی با اشاره به اینکه فعلاً تأمین نقدینگی دو نوبت انجام شده است، گفت: تلاش میکنیم با افزایش فروشگاههای صنفی و زنجیرهای در شهر و روستا، پوشش طرح را افزایش دهیم و از ازدحام جمعیت کاسته شود؛ ضمن اینکه مردم میتوانند در این زمینه خرید برخط هم داشته باشند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که برنامه و تصمیمی برای حذف دهکها اعلام و ابلاغ شده است یا خیر؟ ابراز کرد: پیشبینی حذف دهکهای ۸، ۹ و ۱۰ و اضافه شدن آنها به دهکهای پایینتر در دولت قبل نیز وجود داشت، اما تاکنون هیچ ابلاغیهای برای این امر ابلاغ نشده است.
شعبانی عنوان کرد: برای جلوگیری از قطعی سیستمها و کمتر شدن نواقص در اجرای این طرح، دستورالعمل جدید را به شرکت پشتیبان ارسال کردیم تا مشکل فنی در این زمینه وجود نداشته باشد
انتهای پیام/م م